m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРОВИЋ УПУТИО ЗАХТЈЕВ ЗА ОДРЖАВАЊЕ СЈЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ГРАДА ЗБОГ ГРАДСКЕ ТОПЛАНЕ

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРОВИЋ УПУТИО ЗАХТЈЕВ ЗА ОДРЖАВАЊЕ СЈЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ГРАДА ЗБОГ ГРАДСКЕ ТОПЛАНЕ

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРОВИЋ УПУТИО ЗАХТЈЕВ ЗА ОДРЖАВАЊЕ СЈЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ГРАДА ЗБОГ ГРАДСКЕ ТОПЛАНЕ

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић упутио је предсједнику Скупштине Града Александру Ђурђевићу захтјев за сазивање сједнице Скупштине града Бијељина, на којој би требало да буде разматран Приједлог одлуке о одобравању новчаних средстава  Градској топлани.

„Уколико сматрате да су испуњени услови за сазивање ванредне сједнице Скупштине града Бијељина, потребно је исту сазвати у роковома краћим од оних који су прописани Пословником о раду, а уколико сматрате да нису испуњени, потребно је да сазовете редовну сједницу, у роковима прописаним законом”, стоји у захтјеву (иницијативи) коју је градоначелник упутио предсједнику градске Скупштине.

Лошим пословањем у току 2019. и 2020. године, Градска топлана нагомилала је дугове добављачима угља у износу од око 620.000 конвертибилних марака. Због тога постоји реална опасност да ово предузеће заврши у стечају, а радници остану без посла.

​Скупштинска већина, предвођена СНСД-ом, одбила је на јучерашњој сједници локалног парламента да се расправља о финансијској помоћи Градској топлани. Градоначелникова иницијатива за сазивање наредне сједнице Скупштине потврђује недвосмислену вољу да се још једном покуша пронаћи начин за рјешавање ових проблема.

Komentari