m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoГРАДОНАЧЕЛНИК МИЛОШ ВУЧЕВИЋ ПОСЕТИО ИСТОЧНО САРАЈЕВО  

ГРАДОНАЧЕЛНИК МИЛОШ ВУЧЕВИЋ ПОСЕТИО ИСТОЧНО САРАЈЕВО  

ГРАДОНАЧЕЛНИК МИЛОШ ВУЧЕВИЋ ПОСЕТИО ИСТОЧНО САРАЈЕВО

 

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се са градоначелником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем у Градској кући у том граду. Они су разговарали о досадашњој доброј сарадњи између два братска града, као и о конкретним потезима да та сарадња буде још плодотворнија.

 

– Задивљен сам како се развија Источно Сарајево. Види се да је много тога урађено, да град живи пуним плућима, а енергија градоначелника, његовог тима и самих грађана, гарантује још бољу будућност. Од срца вам честитам на свему до сада оствареном у виталним областима. Био сам и на Јахорини, фасцинантан је број инвестиција у том олимпијском центру, и сигуран сам да ће, уз Копаоник, Јахорина бити највећа атракција за зимске спортове у овом делу Европе, али и у летњем периоду као место за одмор. На табли на Градској кући у Новом Саду са именима градова побратима, односно градова пријатеља, уписани су и Источно Сарајево и Бањалука. Поносан сам што тако блиске односе негујемо са два града из Републике Српске – нагласио је градоначелник Вучевић.

 

Како су се два градоначелника договорила, конкретни кораци у поспешивању сарадње везани су за 17. септембар када се обележава слава Источног Сарајева и када ће бити уприличено отварање позоришта.

 

– Замолићемо представнике АП Војводине и Српског народног позоришта да том приликом дођу у Источно Сарајево и поптишу споразум са нашим пријатељима – рекао је градоначелник Вучевић.

 

Такође, Вучевић и Ћосић сложили су се да у мају и јуну буду организовани сусрети туристичких организација два града како би договорили заједничке наступе на сајмовима, као и Развојне агенције Бачке и Развојне агенције Источног Сарајева.

 

Нови Сад, 27. април 2022. године

Komentari