m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoГРАДОНАЧЕЛНИК МИЛОШ ВУЧЕВИЋ НА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДАНА БАЊАЛУКЕ

ГРАДОНАЧЕЛНИК МИЛОШ ВУЧЕВИЋ НА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДАНА БАЊАЛУКЕ

 

ГРАДОНАЧЕЛНИК МИЛОШ ВУЧЕВИЋ НА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДАНА БАЊАЛУКЕ

 

Поводом обележавања Дана града Бањалуке и 77 годишњице од ослобођења Бањалуке од фашизма у Другом светском рату, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је полагању венаца и одавању почасти херојима на Тргу палих бораца.

 

– У име градова пријатеља, и у име Новог Сада, свим становницима Бањалуке и градоначелнику Станивуковићу, честитам рођендан града и 77 годишњицу од ослобођења, од победе истине, од победе над фашизмом. Поносан сам на наше пријатељство, а верујем да су Бањалучани поносни на своју славну историју. Деловањем морамо бити достојни наших предака, али и наше деце, и надам се да ћемо увек знати да чувамо слободу и мир. Данас се сећамо оних који су положили своје животе да бисмо ми данас на овом тргу слободно стајали и разговарали о томе како да сутра још боље живимо – истакао је Милош Вучевић.

 

Градоначелник Милош Вучевић присуствоваће и свечаном пријему делегација градова у ЈУ ”Бански  двор”, а након тога Свечаној академији и концерту ”Рок симфоније”.

 

Обележавању Дана Бањалуке присуствују делегације бројних пријатељских градова из Србије, Хрватске, Северне Македоније, Црне Горе и Израела.

 

Нови Сад, 26. април 2022. године

Komentari