m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoГИМНАЗИЈА „ИСИДОРА СЕКУЛИЋ” ОБЕЛЕЖИЛА 32 ГОДИНЕ ПОСТОЈАЊА

ГИМНАЗИЈА „ИСИДОРА СЕКУЛИЋ” ОБЕЛЕЖИЛА 32 ГОДИНЕ ПОСТОЈАЊА

ГИМНАЗИЈА „ИСИДОРА СЕКУЛИЋ” ОБЕЛЕЖИЛА 32 ГОДИНЕ ПОСТОЈАЊА

Новосадска Гимназија „Исидора Секулић” обележила је данас 32 године постојања. Свечаној академији која је уприличена тим поводом присуствовали су чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић и члан Градског већа за здравство Драган Стајић.

Честитајући Дан школе, чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић је истакла да та Гимназија има велики значај за Нови Сад, јер у њеним учионицама већ 32 године врхунско образовање добијају генерације ђака из нашег града које у потрази за знањем крећу стопама Исидоре Секулић, прве чланице Српске академије наука и уметности и једне од најобразованијих Српкиња у историји.

– Гимназија „Исидора Секулић” са својих 1050 ученика је синоним успешног школског колектива чији ђаци лако уписују и завршавају факултете и постају успешни Људи. Заслуге за то припадају директорки Вукобратовић, свим професорима, али и свим ђацима који вредно уче, и који представЉају сигурну будућност Новог Сада. Ове године, обележавање дана школе има и једну занимЉивост. Гимназија 32 године од оснивања, прославЉа са 32 одеЉења ученика – изјавила је Дина Вучинић и додала – Уважавајући чињеницу да су добре школе и добри услови за образовање деце сигурна инвестиција у квалитетну будућност, Град, на челу са градоначелником Вучевићем много инвестира у градњу и реконструкцију школа, у набавку најсавременијих наставних средстава и у стипендије и награде за најбоЉе ученике, међу којима сваке године има и велики број ђака Исидорине гимназије.

Директорка Гимназије Ружица Вукобратовић захвалила се Граду и Покрајини који су уложили средства за надоградњу, реновирање и опремање школе.

– Сви смо веома поносни, срећни и задовоЉни  јер је наша Гимназија једна од најопремЉенијих и најсређенијих у Војводини, ако не и шире. Ипак, оно што обликује једну школу су свакако њени ђаци. Увек сам на страни ученика чије успехе пратимо и када изађу из Гимназије. Неки од наших ђака сада су по Европи, Америци а неки су и докторирали на Сорбони, тако да могу бити више него поносна на све оно што заједно радимо – истакла је Ружица Вукобратовић.

У оквиру уметничког програма који су припремили професори и ученици школе представЉен је зборник објавЉен поводом 30 година постојања школе. Такође, о тродеценијском животу Гимназије сведоче и филм који је том приликом емитован, као и изложба поставЉена у холу школе.

Нови Сад, 22. март 2022. године

Komentari