m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoВујовић у Крушевцу разговарала са грађанима о изградњи модерног центра за управљање отпадом

Вујовић у Крушевцу разговарала са грађанима о изградњи модерног центра за управљање отпадом

Вујовић у Крушевцу разговарала са грађанима о изградњи модерног центра за управљање отпадом

 

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, разговарала је данас у Месној заједници Јасика у Крушевцу, са грађанима Срња и Јасике о ефектима и значају модерног регионалног центра за управљање чврстим отпадом „Крушевац – Срње“, чија изградња ускоро почиње. Састанку је присуствовала и градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић.

Министарка Вујовић је истакла да ће нови регионални центар решити проблем управљања комуналним отпадом за Град Крушевац и четири општине Александровац, Брус, Варварин, Ћићевац и Блаце. Она је нагласила да ће се овим пројектом омогућити изградња регионалног центра по европским стандардима, за чије суфинанисирање је министар Момировић прошле године потписао уговор са Немачком развојном банком (KfW). Оно што је такође важно јесте комплетна санација несанитарне депоније у Срњу.

Вујовић је додала да ће у оквиру пројекта бити изграђене и трансфер станице за претовар отпада у локалним самоуправама које гравитирају ка центру, а кроз пројекат ће бити обезбеђена и додатна опрему.

“Успостављање рециклажног центра омогућиће примену принципа циркуларне економије, како бисмо од отпада добијали нову употребну вредност што је од суштинског значаја за будућност“ ,рекла је Вујовић.

Министарка је навела да се у Крушевцу спроводе и други зелени пројекти, истичући да су на конкурсу Министарства ове године одобрена средства за замену котла у Основној школи „Станислав Бинички“, као и да је током претходне успешно реализован пројекат пошумљавања.

Током посете Крушевцу, Вујовић је са градоначелницом Палуровић потписала и уговоре на основу којих ће Министарство заштите животне средине доделити Крушевцу на коришћење нове канте и контејнере.

 

Крушевац (Јасика), 21. март 2022. године

Komentari