m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoВујовић: Настављамо са улагањем у еколошке пројекте у Новом Пазару

Вујовић: Настављамо са улагањем у еколошке пројекте у Новом Пазару

Вујовић: Настављамо са улагањем у еколошке пројекте у Новом Пазару

 

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је данас уговор са градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем, на основу којег ће локалној самоуправи бити додељена средства за реализацију пројекта пошумљавања на више локација.

– Задовољство ми је што сам данас поново у Новом Пазару. Сваки долазак у овај град је изузетно успешан, јер можемо да видимо како се реализују пројекти које суфинансира Министарство које водим. Желим да захвалим градоначелнику и његовом тиму што су одговорни и посвећени, па су реализовали заједничке пројекте у договореном року. У претходном периоду смо пуно урадили. Поред замене котларница у спортској хали Пендик, подршци за замену индивидуалних ложишта у домаћинствима, уз субвенције министарства посађено је 40.000 садница. У овој години нас чека још значајних зелених пројеката. Определили смо средства за још око 1.200 садница на више локација, а мењаћемо и котларнице у две основне школе. Трудимо се да кроз ове пројекте унапредимо квалитет ваздуха за све грађане – рекла је Вујовић.

Министарка је истакла да су важни и пројекти који утичу на унапређење квалитета вода и земљишта, а у том смислу је значајно управљање отпадом. Како је најавила, Нови Пазар ће у наредном периоду добити на коришћење потребну опрему у виду нових канти и контејнера, а још важније је што су у плану и капитални пројекти.

Министарка Вујовић је најавила да ће се градити модеран регионални центар за управљање отпадом у Рашки, ка којем ће гравитирати и Нови Пазар и Тутин. Оценила је да је важно да се у што краћем периоду крене у реализацију овог пројекта, који ће бити финансиран уз подршку Европске банке за обнову и развој. Додала је и да очекује да пројектовање буде завршено до јуна ове године. Такође, како је истакла, тренутно се ради и ревизија пројекта санације депоније Голо брдо, која ће бити затворена када крене изградња регионалног центра. Ово су све, како је објаснила Вујовић, значајни зелени пројекти који ће променити квалитет живота свих грађана овог краја.

Министарка Вујовић ће данас у Новом Пазару присуствовати и свечаној академији поводом обележавања Дана града, на којој ће јој бити уручена Повеља града за изузетан допринос развоју града Новог Пазара.

 

       Служба за комуникације и односе са јавношћу

Министарство заштите животне средине

Нови Пазар, 20.04.2022.

Komentari