m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoВујовић и Чен Бо: Србији су неопходне зелене капиталне инвестиције

Вујовић и Чен Бо: Србији су неопходне зелене капиталне инвестиције

С А О П Ш Т Е Њ Е

Вујовић и Чен Бо: Србији су неопходне зелене капиталне инвестиције

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић разговарала је данас са амбасадорком НР Кине Чен Бо о актуелним пројектима које у Србији спроводе кинески партнери, али и о могућностима за нове пројекте из области екологије у наредном периоду.

Вујовић је навела да је приоритет у ресору који води борба са аерозагађењем, управљање чврстим отпадом и изградња постројења за пречишћавање отпадних вода, у чему Кина има велико искуство.

– Значе нам нове технологије које у Србију могу да донесу ваше компаније, посебно када је реч о изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода. Кинески партнери подржаће код нас изградњу модерних пречистача у 70 локалних самоуправа, који ће мењати на боље еколошку слику. Србији су неопходне зелене капиталне инвестиције и на томе смо вам сви захвални – рекла је Вујовић.

Министарка је истакла да су еколошки пројекти потребни и од великог значаја за Србију, без обзира које министарство је задужено за реализацију. Простор за подршку кинеских партнера види и у области управљања чврстим отпадом.

Амбасадорка Чен Бо је нагласила да је у НР Кини екологија високо на листи приоритета и да су еколошки стандарди високи. Она је обавестила министарку да је све више кинеских инвеститора заинтересовано да улаже у Србији, истичући да је то прилика да донесу нове, модерне технологије, које задовољавају високе еколошке стандарде, али то је уједно и прилика за размену искуства у области екологије.

 

Служба за комуникације и односе са јавношћу

Министарство заштите животне средине

 

Београд, 12.05.2021. године

Komentari