m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHВлада донијела Одлуку о исплати једнократне новчане помоћи борцима Одбрамбено-отаџбинског рата

Влада донијела Одлуку о исплати једнократне новчане помоћи борцима Одбрамбено-отаџбинског рата

Датум: 29.12.2022. године

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о исплати једнократне новчане помоћи из буџета Републике Српске у појединачном износу од 100,00 КМ, борцима Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

Новчана помоћ биће исплаћена борцима од прве до пете категорије, млађим од 60 година, којима је на основу Одлуке о исплати мјесечног новчаног примања социјално угроженим незапосленим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске од прве до пете категорије успостављена исплата мјесечног новчаног примања, те борцима од прве до пете категорије, старијим од 60 година за које је ажурирана социјална карта, а према којој се налазе у стању социјалне потребе.

Исплата једнократне помоћи за око 17.000 демобилисаних бораца из ових категорија почеће у наредним данима, за шта је у буџету Републике Српске обезбијеђено око 1,7 милиона КМ.

Ово је до сада четврта исплата једнократне помоћи од 100 КМ демобилисаним борцима у току 2022. године. Једнократна помоћ од 100 КМ, у току ове године, исплаћена је у марту, јуну, септембру и децембру.

 

Сектор за информисање-Биро за односе са јавношћу

Komentari