m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHВЕЛИКИ ГЕСТ ХУМАНИХ ЉУДИ НА ВЕЛИКИ ПЕТАК

ВЕЛИКИ ГЕСТ ХУМАНИХ ЉУДИ НА ВЕЛИКИ ПЕТАК

ВЕЛИКИ ГЕСТ ХУМАНИХ ЉУДИ НА ВЕЛИКИ ПЕТАК

Градоначелник Љубиша Петровић присуствовао је данас припремању посних оброка за најугроженије становнике Семберије које је организовало Спортско риболовно удружење „Риба” у сарадњи са предузећем „Глобус” уз помоћ волонтера „Црвеног крста”.

Он je нагласио да се ова хуманитарна акција организује већ седми пут и изразио захвалност организатору који је још једном показао бригу за оне којима је помоћ потребна.

– Данашња активност је добар примјер бриге за људе који су у неповољној материјалној ситуацији. Ипак, надамо се да ће сваке године број оброка бити све мањи, а услови живота бољи. Ова хуманитарна акција треба да послужи као добар примјер који ће мотивисати и друга удружења да се укључе и помогну онима којима је помоћ преко потребна – рекао је Петровић.

Он је поменуо и рад Народне кухиње у Бијељини, истакавши да се тамо дневно припреми близу три стотине оброка који се грађанима дијеле на седам пунктова.

Предсједник Спортског риболовног удружења “Риба”, Миодраг Ђукић, је рекао да је ова активност двије године била прекинута због пандемије, али да данас настављају своју мисију задовољни што могу да помогну угроженима.

– Наши чланови данас спремају 260 оброка за кориснике Народне кухиње на подручју Бијељине. Порције се састоје од пржене рибе, рибље чорбе, хљеба и офарбаних јаја. Читава акција се одвија у организацији нашег удружења, а помогао нам је и власник фирме `Глобус` Миленко Зупур, којем захваљујем – казао је Ђукић.

Он је рекао да ће оброке током дана на кућне адресе разносити активисти Црвеног крста.

Миленко Зупур, испред предузећа „Глобус” није крио задовољство што је и ове године дио хуманитарне акције коју организује Удружење “Риба”.
– Ми учествујемо сваке године у овој акцији и драго нам је што можемо пружити подршку и помоћ онима којима је то заиста потребно – рекао је Зупур.

Кабинет Градоначелника

Komentari