m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoБрнабић са мештанима Паковраћа: коначну висину накнаде земљишта утврдиће суд, Влада Републике Србије и грађани поштоваће ту одлуку

Брнабић са мештанима Паковраћа: коначну висину накнаде земљишта утврдиће суд, Влада Републике Србије и грађани поштоваће ту одлуку

Брнабић са мештанима Паковраћа: коначну висину накнаде земљишта утврдиће суд, Влада Републике Србије и грађани поштоваће ту одлуку

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са грађанима који су изразили незадовољство због начина експропријације, приликом изградње ауто-путева у Републици Србији.

Ово је други по реду састанак председнице Владе и ове групе грађана, чији је циљ био увид у развој ситуације од претходног састанка до данас.

Обе стране су постигле сaгласност о томе да предмети који су пред судом не могу бити тема разговора, јер су они једино и искључиво у надлежности правосуђа које о њима одлучује. Сагласност је постигнута и о томе да је веома важно да сваки од тих поступака добије судски епилог у најкраћем могућем року и да је обавеза свих да одлуке суда поштују у потпуности.

Премијерка Брнабић је нагласила да циљ Владе јесте изградња ауто-путева и инфраструктурно повезивање Србије, али никако на штету било којег грађанина и његове имовине. Стога су од драгоцене важности судске одлуке о висини накнаде за експропријацију земљишта, након којих ће ситуација бити јасна и извеснија.

Председница Владе је истакла да радови на ауто-путу, нити било ком другом иннфраструктурном пројекту, не могу почети на земљишту чија експропријација није у потпуности завршена. Сваки извођач радова то мора да поштује, без изузетка, и свако нарушавање приватног поседа грађана је недопустиво и законом кажњиво.

У разговору је постигнут договор о одржавању састанка у истом формату и у наредном периоду, како би се испратили помаци у решавању ових питања. Влада Србије је у сваком тренутку отворена за све грађане и заштиту њихових права, јер не постоји ниједан интерес за државу који може бити изнад тога.

 

Београд, 8. април 2022. године

Komentari