m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 2.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaPolitikaБошко Обрадовић: Породична шетња ЗА СВЕ НАШЕ ПОРОДИЦЕ

Бошко Обрадовић: Породична шетња ЗА СВЕ НАШЕ ПОРОДИЦЕ

Бошко Обрадовић: Породична шетња ЗА СВЕ НАШЕ ПОРОДИЦЕ

На данашњој конференцији за медије одржаној у канцеларији градске организације Двери у Чачку, Породичну шетњу која ће бити одржана сутра, у суботу 15. маја са почетком у 15 часова испред Дома Народне скупштине у Београду, највили су: Бошко Обрадовић – председник Двери, др Владимир Димитријевић – председник Политичког савета Двери и проф. др Зоран Чворовић – један од потписника Апела 212 угледних јавних личности против Чомићкиних закона. Овом приликом, они су изјавили следеће:

Бошко Обрадовић: Позивам све породичне људе Србије, а посебно Београђане и наше Чачане у Београду, да нам се сутра придруже на традиционалној Породичној шетњи која почиње у 15 часова испред Дома Народне скупштине под слоганом „ЗА СВЕ НАШЕ ПОРОДИЦЕ”. Сутра је Светски дан породице и права прилика да заједничком шетњом централним београдским улицама од Скупштине до Калемегдана покажемо то најлепше лице Србије – породично лице. Ово је манифестација коју Двери организују већ 12 година, а ове године нам се придружило преко 20 различитих удружења, којима се захваљујем за подршку. Ово ће бити заједнички и надстраначки скуп са идејом да Србија постане држава – пријатељ породице, јер смо уверени да је породична политика најбоља политика за 21. век.
Породица је данас можда једина тема око које се не делимо, која нас све уједињује, без обзира на верске, националне или политичке разлике. Породица је изнад левице и деснице, власти и опозиције, и зато су добродошли сви којима је породица на првом месту. Породица је, међутим, данас угрожена и демографски, и економски, и социјално, и здравствено, и еколошки. Данас су у проблему многе породичне фирме, пољоприредна газдинства, презадужене породице, самохране мајке и очеви, старачка и самачка домаћинства, брачни парови који не могу да имају деце, пензионери са најнижим пензијама које су испод границе достојанства и сиромаштва… Све су то разлози зашто сутра у 15 часова треба бити испред Народне скупштине и стати у заједнички фронт за одбрану и заштиту породице.
Позивамо све породице да дођу са децом и дечјом механизацијом (колицима, бициклима, ролерима, тротинетима…) и да сутрашња заједничка Породична шетња буде фестивал лепоте, снаге и значаја породице у Србији.

Др Владимир Димитријевић: Што се тиче Закона о родној равноправности, по ко зна који пут бих поновио да није реч о равноправности полова, која је потпуно Уставом и законима заштићена категорија у Републици Србији него је реч о наметању једне лажне, ненаучне и противпородичне идеологије рода која тврди да уопште није битан биолошки пол човека него како га друштво обликује. Према томе, родна идеологија није Закон о равнопраности полова и зато ћемо се свим силама борити против тога. Трећи закон који покушавају да наметну је још ригорознији него Закон о забрани дискриминације из 2009. године, на основу кога је низ интелектуалаца у Србији, због слободно израженог мишљења, било прогоњено. Поменућу имена проф. Брдара, проф. Бранислава Ристивојевића, проф. Мише Ђурковића и других, а ја сам један од оних које је, на основу тог закона, једна организација политичких хомосексуалаца тужила пред Вишим судом у Београду и тај процес још увек траје. Према томе, уколико желимо слободну и породичну Србију, 15. маја имамо прилику да испред Скупштине Републике Србије, на Дан породице, покажемо да се не миримо са законима који су безакоње и да се покажемо као истински уставобранитељи.

Проф. др Зоран Чворовић: Од три предлога закона, два – Закон о изменама и допунама закона о забрани дискриминације и Закон о родној равноправности – су већ ушли у скупштинску расправу, а за Закон о истополним заједницама се не зна да ли ће бити послат на скупштинску расправу, да ли ће бити изгласан или ће председник Републике Србије да стави вето као што је најавио. Данас у Србији постоје две Србије: Србија и антисрбија. Антисрбија је она која се финансира из страних фондова, која је стално у дослуху са страним амбасадама и која жели да промени морални и културолошки модел овога народа. Мала антисрбија, као и свака квинслишка творевина је малобројна, а права Србија треба између осталог и у суботу, на Дан породица, да покаже да је спремна да брани основну друштвену установу јер ако њу издамо, а то је брак и то је породица, онда смо издали све. Зато је време да Србија покаже да је заиста јача од антисрбије и да пошаље јасну поруку народним посланицима пре изгласавања Закона о родној равноправности и изменама Закона о забрани дискиминације који није ништа друго него закон против слободе говора, да ће се вратити једнога дана у своје градове и своја места и да треба да погледају људима у очи, да погледају у очи својој деци и унуцима. Да ли је то Србија у којој ми желимо да живимо?

Целу конференцију за медије можете погледати овде: https://www.facebook.com/spdveri/videos/207979567825949

Komentari