m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaPolitikaБошкоОбрадовић у Блацу: Прво ванредни парламентарни избори, па онда председнички и београдски

БошкоОбрадовић у Блацу: Прво ванредни парламентарни избори, па онда председнички и београдски

Бошко Обрадовић у Блацу: Прво ванредни парламентарни избори, па онда председнички и београдски

         

Захтевамо ванредне изборе на свим нивоима, а не само на републичком, дакле и ванредне покрајинске изборе у Војводини и ванредне локалне изборе свуда у Србији.

Српски покрет Двери наставио је данас посетом Топличком округу своју предизборну кампању под слоганом „Од породице до породице”.

Делећи „Породични гласник Србије” и разговарајући са грађанима у центру Блаца, председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је следеће: „Власт хитно мора да одговори на кључно политичко питање, а то је када су тачно следећи избори. Оно што знамо јесте да мандат председника Србије истиче 31. маја 2022. године, а скупштине града Београда 9. маја следеће године, што значи да председнички и београдски избори морају бити одржани пре тога. Они не морају бити у истом термину, а за локалну демократију је свакако боље да су локални избори у Србији одвојени од председничких и парламентарних како би бирачи били посвећени локалним а не републичким темама и предизборним програмима.

Међутим, главно нерешено питање гласи: када су ванредни парламентарни избори, које је председник СНС Александар Вучић најавио после прошлогодишњег бојкота избора на свим нивоима од стране опозиције? Да ли су они истовремено са председничким или београдским на пролеће следеће године, или пре њих и када тачно? Српски покрет Двери предлаже да први следећи избори у Србији буду управо ванредни парламентарни избори крајем ове или почетком следеће године, како би се политички живот вратио у нормалу. Садашњи парламент без опозиције је бесмислен и нема легитимитет да доноси било какве законе и друге одлуке, а посебно не да мења Устав. Истовремено са ванредним републичким изборима треба расписати и ванредне покрајинске изборе за посланике у Скупштини АП Војводине, а до краја следеће године и ванредне локалне изборе у свим градовима и општинама Србије, јер су и парламенти без опозиције на осталим нивоима подједнако недемократски, нелегитимни и бесмислени као Народна скупштина Републике Србије”, закључио је Обрадовић.

 

Целу изјаву Бошка Обрадовића овим поводом можете погледати овде: https://www.facebook.com/spdveri/videos/524331572075568

Komentari