m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoБЕСПЛАТНА ШКОЛА КОШАРКЕ У ЖКК „ПРОЛЕТЕР”

БЕСПЛАТНА ШКОЛА КОШАРКЕ У ЖКК „ПРОЛЕТЕР”

БЕСПЛАТНА ШКОЛА КОШАРКЕ У ЖКК „ПРОЛЕТЕР”

 

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин посетио је чланове Женског кошаркашког клуба „Пролетер”. Тај клуб, ове године обележава 40 година постојања и тим поводом, а под покровитељством Града Новог Сада организује бесплатну школу кошарке за девојчице.

– ЖКК „Пролетер” већ 40 година, у скромним условима, међу омладином, ђацима и студентима покушава да одржи спортски дух. Окупља велики број кошаркашица у различитим селекцијама које се такмиче и остварују запажене резултате. Град препознаје њихов спортски значај, педагошки приступ раду са млађим категоријама, као и друштвену одговорност и зато их подржава. Уверени смо да ће се међу девојчицама које похађају бесплатну школу кошарке развити љубав према спорту, пријатељство, а можда ће ту стасати и нови таленти којима ће се Нови Сад поносити   – изјавио је Огњен Цвјетићанин.

Бесплатне тренинге ЖКК „Пролетер” организује од фебруара ове године,а одржавају се два пута недељно, у сали ОШ „Вук Караџић”. Према речима директорке клуба Драгице Ковачевић Врањковић за веома кратко време оформљена је група од 40 девојчица које са радошћу и осмехом долазе на тренинге. Она је позвала све девојчице из Новог Сада које желе да се баве кошарком да им се придруже и захвалила се члану Градског већа за спорт и омладину Огњену Цвјетићанину на подршци коју Град пружа клубу и која представља потврду 40 година дугог успешног, спортског рада.

 

Нови Сад, 29. мај 2021. године

Komentari