m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoБЕЗБЕДНОСТ НА БУЛЕВАРУ ЕВРОПЕ ПОВЕЋАНА ПОСТАЉАЊЕМ ЈОШ ЈЕДНОГ СЕМАФОРА

БЕЗБЕДНОСТ НА БУЛЕВАРУ ЕВРОПЕ ПОВЕЋАНА ПОСТАЉАЊЕМ ЈОШ ЈЕДНОГ СЕМАФОРА

БЕЗБЕДНОСТ НА БУЛЕВАРУ ЕВРОПЕ ПОВЕЋАНА ПОСТАЉАЊЕМ ЈОШ ЈЕДНОГ СЕМАФОРА

 

Како би се постигао највиши ниво безбедности свих учесника у саобраћају, а посебно олакшао прелазак пешака преко изузетно прометног Булевара Европе, Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције обавештава јавност да ће у петак, 15. априла 2022. године, пешачки семафор на новоформираном пешачком прелазу, у зони раскрснице Булевара Европе и улица Лазе Нанчића и Павлека  Мишкина, након пробног периода на жутом трептачу, бити пуштен у редован рад.

За новопостављени семафор предвиђен је детекторски режим рада, односно семафор ће радити притиском на тастер за најаву зеленог светла за пешаке. Дисплеји, који одбројавају време трајања црвеног и зеленог светла, као и звучни уређаји за слепа и слабовида лица, саставни су део семафора. Такође, захваљујући нивелацији и постављању тактилних плоча, пешачке површине су прилагођене потребама кретања слабовидих, као и особа са инвалидитетом.

У оквиру постављања семафора, изведени су и радови на изградњи дела пешачких и бициклистичких површина и уређењу прелаза преко Булевара Европе, као и радови на изградњи пешачке стазе у зони прелаза преко Улице Полгар Андраша.

Позивамо возаче да повећају опрезност и додатно обрате пажњу на новопостављену светлосну сигнализацију на Булевару Европе.

 

Нови Сад, 14. април 2022. године

 

Komentari