m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoАМБАСАДОР КРАЉЕВИНЕ НОРВЕШКЕ ПОСЕТИО ГРАДСКУ КУЋУ

АМБАСАДОР КРАЉЕВИНЕ НОРВЕШКЕ ПОСЕТИО ГРАДСКУ КУЋУ

АМБАСАДОР КРАЉЕВИНЕ НОРВЕШКЕ ПОСЕТИО ГРАДСКУ КУЋУ

 

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући амбасадора Краљевине Норвешке у Републици Србији Њ. Е. Јорна Еугена Јелстада. Градоначелник му је пожелео добродошлицу, а амбасадор се захвалио на срдачном пријему и истакао да је то његова прва званична посета Новом Саду.

Они су разговарали о организацији конференције на тему циркуларне економије, која би у септембру требала да се одржи у четири града у Србији, међу којима је и Нови Сад. Тај пројекат ће се одвијати под покровитељством Нордијског савета министара, а циљ је упознавање локалних самоуправа у Србији са примерима добре праксе нордијских земаља. У питању је изналажење најбољих решења у области климатских промена, као и на пољима ефикаснијег управљања отпадом, унапређења рециклаже, смањења потрошње сировина и емисије загађења.

Амбасадор је нагласио да ће организацију новосадске конференције преузети амбасада Краљевине Норвешке и да ће тиме бити постављен темељ за дугорочну сарадњу између амбасада нордијских земаља, институција, компанија и експерата са локалним партнерима.

На састанку је отворена тема промоције пословних активности између нордијских и локалних компанија и институција, а саговорници су истакли да је много области које би могле бити у фокусу потенцијалне сарадње у наредном периоду, а тичу се иновација, дигитализације, корпоративне друштвене одговорности и заштите животне средине.

 

Нови Сад, 25. мај 2021. године

Komentari