m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoАМБАСАДОРКА РЕПУБЛИКЕ РУМУНИЈЕ ПОСЕТИЛА НОВИ САД

АМБАСАДОРКА РЕПУБЛИКЕ РУМУНИЈЕ ПОСЕТИЛА НОВИ САД

АМБАСАДОРКА РЕПУБЛИКЕ РУМУНИЈЕ ПОСЕТИЛА НОВИ САД

 

Градоначелник Милош Вучевић састао се са амбасадорком Републике Румуније Њ. Е. Силвијом Давидоју у Градској кући у Новом Саду. Том приликом они су разговарали о досадашњој успешној сарадњи и будућим заједничким активностима, посебно наглашавајући побратимске односе Новог Сада и Темишвара.

 

Две престонице културе имају много тога заједничког, што се и очитовало приликом реализације заједничких пројеката у спорту, култури и образовању – истакнуто је на састанку. Културна размена је оцењена као идеалан начин да се, у оквиру најзначајнијег европског пројекта у култури, промовише регија и све специфичности које је издвајају и чине веома занимљивом културолошки, али и туристички и економски.

 

Градоначелник Вучевић је изразио уверење да ће Нови Сад и Темишвар допринети још бољим билатералним односима две земље, који су традиционално добри. Он је истакао да мултинационалне средине имају посебно поштовање према различитости и заједничко им је што негују разнородну културну баштину, те да их то чини стварним промотерима европских вредности.    

 

Званичници су се договорили да ће сарадња у будућности бити још интензивнија и да ће у фокусу посебно бити потенцијали када је реч о економском плану.

 

Нови Сад, 18. мај 2021. године

Komentari