m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / September 26.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHАгенцији за аграрна плаћања  Републике Српске је стигло чак 6.000 хектара више пријављених површина

Агенцији за аграрна плаћања  Републике Српске је стигло чак 6.000 хектара више пријављених површина

Датум: 28.04.2022. године

САОПШТЕЊЕ

По основу пријава за премију за пшеницу која је ове године повећана и износи 400 КМ по хектару, Агенцији за аграрна плаћања  Републике Српске је стигло чак 6.000 хектара више пријављених површина, у односу на вишегодишњи просјек, што захтијева и додатних 2,4 милиона КМ.

Током редовних  контрола на терену Агенција је утврдила да постоји неподударање између пријављених и стварно засијаних површина под пшеницом.

Због ових чињеница, потребно је додатно вријемe за завршетак процеса свеобухватне контроле, те обрачуна премије за пшеницу, а најкасније до половине маја.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске због свега апелује на произвођаче пшенице за разумијевање, те поручује свима онима који су на својим парцелама заиста засијали пшеницу, да не брину и да ће им премија од 400 КМ по хектару бити плаћена.

Сматрамо да је у интересу и произвођача да се утврде неправилности и да се одвоје прави од лажних произвођача.

Охрабрујемо и позивамо све који имају било какве индиције о постојању евентуалних злоупотреба да се обрате или Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде или МУП-у, зависно о каквим сазнањима се ради.

 

Одсјек за информисање и ИТ

 

Komentari